25 May 2009

RENKLİ PEYNİR TOPLARI

Yapımı çok kolay, sunumu hoş ve tadı zevkli bir ikram: Renkli Peynir Topları :)
İster kahvaltıda kullanın ister akşam yemeğinde verdiğiniz şarapla birlikte ikram edin.
Her şekilde nefis.. Yiyipte beğenmeyen olmadı. İşte geliyooor :)

Malzemeler:
Arzu ettiğiniz miktarda orta yağlı beyaz peynir
Maydanoz
Susam
Ceviz
Çörek otu
1 yemek kaşığı sıvı yağ yada zeytin yağı

Yapılışı:
Peyniri çatal yardımıyla ezip yağı ekleyin. İyice ezildikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Elde ettiğiniz penir toplarını ince kıyılmış maydonoza, dövülmüş cevize, kavrulmuş susama, çörek otuna bulayıp servis tabağınıza alın. Hepsi bu !

Afiyet olsun ;)

Sevgiyle,
Bettra...


Not 1: Dilerseniz peynir toplarını bulayacak başka malzemeler de kullanabilirsiniz. Tamamen sizin damak tadınıza ve yaratıcılığınıza kalmış :)

Not 2: Bu gördüğünüz Kayseri'deki evimde arkadaşlarımızla kutladığımız bir yılbaşı sofrasından.
En kısa zamanda çok daha estetik başka bir fotoğrafla değiştireceğim.

1 yorum:

  1. mmhh ellerinize sağlık. Peynir sever olarak bu tarifi kesinlikle deneyeceğim en güzeli sanırım sabah kahvaltıda çay yanında ve taze ekmek :)
    Birde bunun patateslisi var daha önce bir sitede görmüştüm hatta site bu adresste

    http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2005/01/renkli_patates_.html

    pluie..

    YanıtlaSil