17 May 2009

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR


Uzun zamandır yaptığım yemeklerin resimlerini çekiyordum. Belki bir gün birileriyle paylaşma şansım olur diye. Artık şansım var :)

Mutfakta gerçekten hoş vakit geçiriyorum. Kendisine "Gurme" diyen Tazim yaptıklarımın tadına bakarken yüzündeki ifadeyi izlemek yada arkadaşlarımın "Mımmm nefis olmuş" dediklerini duymak bütün yorgunluğa değiyor. Yine de çalışan bir bayan olunca mutfağa "zevkine vara vara" zaman ayırmak çok zor :(

Hadi bakalım başlayalım :)

Malzemeler:

4 adet enginar
1 orta boy soğan
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet havuç
1 adet küçük boy patates
1 çay bardağı bezelye
1/2 limon
Dereotu
1 su bardağı su
1 adet küp şeker

Yapılışı:

Küçük küçük doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar yağda kavurun.

Tuzunu, şekerini ve yarım limon suyunu ilave edin.

Ayıklanmış ve kararmaması için limonlu suyla ovulup bu suda bekletilmiş enginarları tencereye alıp yarı pişine kadar kapağı kapalı olarak pişirin.

Haşlanmış ve küp küp doğranmış havuç, patates ve bezelyeleri yarı pişmiş enginarların içine pay edin. Yemeğin suyundan da kaşıkla enginarların üzerilerine gezdirip tekrar pişmeye bırakın.

Piştikten sonra servis tabağına alıp ince ince kıydığınız dereotuyla üzerlerini süsleyip ikram edebilirsiniz (Benim yoktu, bu seferlik dereotsuz oldu)

Afiyet olsun ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder