8 Ağu 2009

KARNIYARIIIIK ;)

İçinde patlıcan olan her yemeğe sırılsıklam aşık olan ben uzun zamandır yemiyoruz diye haydi bir de karnıyarık yapayım dedim ve kolları sıvadım.
Haydi bakalım:

Malzemeler:
4 adet patlıcan
250 gr yağsız yada orta yağlı patlıcan
1 orta boy soğan
2 adet sivri biber
1 orta boy domates
1 tahta kaşığı salça
Maydanoz
Tuz, karabiber

Önce patlıcanlarımızı yıkayıp alacalı soyuyoruz ve tuzlu suda 10 dakika bekletiyoruz. Sonra suyu süzüp patlıcanlarımızı iyice kuruluyoruz ve yağda kızartıyoruz.

Kızaran patlıcanlarımızı havlu kağıt serilmiş bir tabağa alıyoruz. Ve bekletiyoruz.

İnce kıydığımız soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Yine ince kıyılmış 1 adet biberimizi ekliyoruz. Küp küp doğradığımız domateslerimizi de ilave ettikten sonra kıymayı da katıp kavurmaya devam ediyoruz. Salçayı ekleyip yediriyoruz. İnce kıyılmış maydanozumuzu, tuzu ve baharatı ilave edip kıyma suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Patlıcanlarımızın ortalarını kesip bir kaşık yardımıyla içlerini harcımızla dolduruyoruz. Üzelerini dörde böldüğümüz siviri biber ve istersek minik domates parçalarıyla süslüyoruz. Harcı yapmış olduğumuz tavaya biraz sıcak su ilave ederek bu sıvıyı karnıyarıklarımızın üzerine döküyoruz. 190 derece fırında üzerlerindeki biber ve domatesler kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsuuun :)

Sevgiyle,
Bettra...

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık ben bayılırım karnıyarığa görüntüsü çok hoş duruyor.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Patlıcan başka bir şey gerçekten.
    Teşekkürler :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil