13 Eyl 2010

GÜZEL ŞEYLER...


Dünden beri o kadar çok gerildim ki şuan sadece güzel, renkli, huzurlu bir şeylere ihtiyacım var. Lezzetli kısmından başlayayım dedim ve akşam yaptığım ennnnfes patlıcan oturtmayı paylaşmaya karar verdim :)
Sanırım patlıcanı sadece çiğ tüketmiyorum :) Oturtmasını, karnıyarığını, şakşukasını, çitlemesini, musakkasını, kızartmasını her ama heeer şeklini çok seviyorum :)
Yaz mevsiminin lezzeti yerinde sebzeleri bir sonraki yaza kadar bize veda etmeden, seviyorsanız bence siz de bu haftaya bir akşam sofranızı patlıcan oturtma ile taçlandırın...

Sevgiler,
Bettra

PATLICAN OTURTMA
Malzemeler:
1 kg patlıcan
300 gr kıyma (Miktar isteğe göre arttırılabilir)
1-2 orta boy soğan
-2 diş sarımsak
3 orta boy domates
3-4 adet sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
5-6 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ

Yapılışı:
Parmak kalınlığında halka halka doğradığımız patlıcanları tuzlu suda beklemeye alıyoruz.

Soğanı yemeklik doğrayıp, sarımsakla birlikte yağda hafiften döndürüyoruz. Sivribiberleri de ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Kıymayı ekleyerek pembe kısmı kalmayana kadar kavurup salçayı da ilave ediyoruz. Dometeslerden birini küp küp doğrayarak kıymalı harca katıyoruz. Son olarak tuzunu karabiberini koyup altını kapatıyoruz.

Patlıcanları sudan çıkarıp fazla suyunu aldıktan sonra sıvı yağda çok fazla karartmadan kızartıyoruz. Kızaran patlıcanların fazla yağını havlu peçeteyle alıyoruz.

Patlıcanlarımızı fırın kabına üstüste yerleştirip son katın üzerinde kıymalı harcı seriyoruz. Kalan iki adet domatesi halka halka keserek ve kıyılmış maydanozla yemeğin üzerini süslüyoruz. Harcı yaptığımız kaba sıcak su katarak iyice karıştırıp oturtmanın üzerine gezdiriyoruz.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yemek suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Kalan kısmı en mutlu kısmı: Afiyetle midemize gönderiyoruz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder